2014. november 5., szerda

NAPFÉNYVÉDŐ SZEREK

BŐRGYILKOS KEMIKÁLIÁK A NAPFÉNYVÉDŐ SZEREKBEN

ÍRTA: ICONTENT ON .
méreg
Mik azok a kemikáliák? A napfényvédők mai kínálata gyakorlatilag végtelen, de több krém súlyosan is károsíthatja bőrünket. Segítünk kiválasztani azokat a termékeket, melyekkel egészségesen nyerheted el a legvonzóbb nyári bőrárnyalatokat.

KERÜLD A VEGYI ANYAGOKAT TARTALMAZÓ TERMÉKEKET!

A kemikáliákat, más néven vegyi anyagokat tartalmazó naptejek hatásosabb védelmet ígérnek, de milyen áron? Az ilyen termékekben lévő vegyszerek miatt az izzadtság és a különböző olajok a bőrben rekednek, ez kiütést és irritációt eredményezhet. A rákos megbetegedések kialakulása is egyre nagyobb részben köthető ezen anyagok hatásához.
Mindig válassz természetes alapanyagú napfényvédőt!

OLVASD EL A TÁJÉKOZTATÓKAT ÉS AZ ÖSSZETEVŐK LISTÁJÁT!

A legveszélyesebb alkotóelemek a para-amino-benzoesavak (PABA) és a benzofenonok, hiszen napsugárzás hatására azonnal sejtromboló szabadgyököket hoznak létre. Ezen felül kiválthatnak bőrirritációt és allergiát is okozhatnak.
A legtöbb kemikália rövid idő alatt felszívódik, mindössze 26 másodperc elteltével ezek nyomai már megtalálhatóak testünkben. Semmiképp ne vegyük meg azt a naptejet, melyben az alábbi vegyület bármelyike megtalálható:
csomag
• Para-amino-benzoesav (PABA)
• Cinnamátok, főként az oktil-metoxi-cinamát
• 4-metilbenzilidén-kámfor (4-MBC)
• Benzofenonok, kiemelve a benzofenon-3
• Homoszalátok

A Beautyholic csapata kiválogatott Neked pár olyan készítményt, amivel a vakító napfényben sem kell aggódnod, hogy bőröd károsodik. Ismerd meg a termékeket a valodiszepseg.hu-n!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése