2013. augusztus 21., szerda

Takarás a strandon, avagy kendőkötési módszerek

A fürdőruha helyett most a strandkendőké a főszerep. Borsastylist könnyű és mutatós technikákat mutat arra, hogy hogyan kössük meg az önmagában unalmas kendőket.
Edzőterem és rendszeres torna ide vagy oda, azért nem mindenki szeret egy szál bikiniben mutatkozni a strandon, pláne akkor nem, ha némi ennivalóért és egy jó hideg fröccsért be kell ülni egy strandétterembe. Aki csavarta már habtestét kendőbe, az tudja, hogy nem mindegy, hogy hogyan tekeri magán a textilt, ezért Borsastylist most biztos, ami biztos alapon megmutatja, hogy néhány csomóval és tekeréssel hogyan lehet a kendőből ruhát fabrikálni, pár perc alatt. A jól megkötött strandkendő kényelmes és nem kell az egyik kezünket feláldozni arra a célra, hogy megtartsuk a textilt. Most olyan variációkat mutatunk kezdőknek és haladóknak egyaránt, amelyek megkötéséhez nem kell kézügyesség.



Variációk kezdőknek

Ezt a szoknyát legyártani nem nagy ördöngösség, csak arra kell figyelni, hogy széles csípőjű körtecsajok semmi esetre se kössék oldalra a csomót, ugyanis igencsak megnagyobbítja a csípőt. A technika mindkét variációnál ugyanaz. A fenekünkhöz tesszük a kendőt, majd mindkét oldaláról veszünk annyi anyagot, ami még kényelmesen elfér a tenyerünkben. A lényeg, hogy ne az anyag legvégét fogjuk, ugyanis akkor nem lesz túl szép a csomó. Ezek után már nincs más hátra, mint hogy egyszerű csomót kössünk. Keskeny csípőjű csajoknak ilyenkor csak annyit kell tenni, hogy egyszerűen oldalra fordítják a kendőt magukon, körték pedig egyszerűen középen hagyják. Még egy dologra kell figyelni, mégpedig arra, hogy ne kössük túl magasra az anyagot, ugyanis akkor nem mutat szépen, a köldök mindig látszódjon ki, akinek pedig van pocakja, és takargatni szeretné, az válasszon más megoldást.



Mondjuk olyat, mint ez a ruha, amit szintén nem nehéz megkötni. Ehhez már nagyobb méretű kendőt kell választani, és az is fontos, hogy az oldalán legyenek rojtok. Mi egy hagyományos szarongot választottunk, amit bármelyik indiai boltban be lehet szerezni. A technika legalább annyira egyszerű, mint az előző szoknyánál: a kendő méretétől függően megfogjuk a két átellenes csücsköt, majd egy laza csomót kötünk a vállra, ezek után derékmagasságban összekötünk néhány rojtot, hogy ne kandikáljon ki az úszógumi. 



Megoldások haladóknak 

A következő ruhát sem túl bonyolult megkötni, de nem árt, ha van egy kis gyakorlata annak, aki ezzel próbálkozik. A technika a következő: hátunk mögé tesszük a kendőt, majd a két végét megcsavarjuk, és a hónunk alatt átvezetjük. Ezek után a megcsavart anyagdarabot a nyak mögött csomóra kötjük, mindezt persze úgy, hogy lehetőség szerint ne fojtsuk meg magunkat. Ezt a variációt utcára is lehet hordani és aki szeretné, az tehet a csípőjére egy övet is. Arra kell nagyon figyelni, hogy mindenképpen csavarjuk meg a kendő két végét, ugyanis csak így fog mutatni a ruha.



Az előzőleg bemutatott félvállas megoldással ellentétben a következő kötési technika elsajátításához már szükséges némi gyakorlás, vagy egy barátnő vagy ügyes kezű tartós kapcsolat, aki meg tudja kötni az egyébként végtelenül egyszerű csomót. Úgy kell kezdeni, hogy a kendőt ugyanúgy magunk köré tekerjük, mint egy sima törölközőt. 



Mielőtt még összeérne a két vége, a tetejéből visszahajtunk körülbelül 5-10 centit, attól függően, hogy kinek mi tetszik, majd az egyik vállnál összecsomózzuk az anyag végét. Nem kell attól tartani, hogy lecsúszik az ideiglenes pánt, ugyanis a visszahajtás megtartja az anyagot, főleg akkor, ha elég szorosra húztuk, arra azért figyelni kell, hogy a strandruhakötésnek ne a vérkeringés lássa a kárát.



Az utolsó technika a legbonyolultabb, de ezt sem nehéz legyártani. Egy biztostűre szükség lesz a művelethez, de ha a nap elején beraktuk, akkor nem kell kivenni többet, egyszerűen csak a tű segítségével létrehozott lyuknál kell belebújni a kendőbe, de kezdjük az elején. Az első lépésnél kendőt a nyak mögött összetűzzük egy tűvel, úgy hogy előtte beállítjuk a dekoltázst, mindenki a kedve szerint állítgathatja. Ezek után az anyag két végét áttekerjük a derekunkon, szerencsésebbek a csípőjük köré is tekerhetik az anyagot, majd a hasunknál egyszerűen csomóra kötjük. Ennél a módszernél is érdemes rojtos kendőt választani, mert sokkal jobban mutat vele. Aki utcára akarja hordani, az figyeljen rá, hogy oldalt ne lehessen belátni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése