2014. október 26., vasárnap

Vegyszermentes krémdezodor - házilag

Vegyszermentes krémdezodor - házilag

Vegyszermentes dezodorod akár 24 órán át is képes semlegesíteni a kellemetlen szagokat, miközben a shea vaj hidratálja és ápolja a bőrödet egész nap!

Mutass jó példát... mivel a példamutatás jó, ezért hamarosan lelkes követőkre is találsz a családi vagy baráti körödben!

Így volt ez nálam is. Elkezdtem a kevergetést, készítettem gyönyörűséges fürdőbombákat, illatos krémeket, szappanokat.... először mindenáron meg akarták volna venni az ismerőseim, a családom pedig ezekből kért ajándékba pl. karácsonyra. Az elkészült remekművek felkeltették sokak érdeklődését, így elhatároztam, hogy akit érdekel, megmutatom hogyan készül, hiszen nem titkos a recept!

A krémdezodor most került sorra, ugyanis elfogyott az amit eddig használtam. Ez a termék is természetes összetevőkből készült, a Magyar Természetgyógyászok ajánlásával egy nagy cég forgalmazza elég borsos áron.

A dezodor elfogyott, viszont a stift amiben volt még remekül hasznosítható!
Így elkészítettem a saját vegyszermentes krémdezodoromat!
Készítsd el Te is! Mutasd meg másoknak is, add tovább a receptet!

Amire szükséged lesz hozzá:

3 ek (finomított) shea vaj
2 ek kakaóvaj
3 ek szódabikarbóna
2 ek kukoricakeményítő
2 db E vitamin kapszula
10-20 csepp higitatlan illóolaj ízlés szerint
stift doboz vagy tégely

Így készítsd el:

Most lehet, hogy meg fogsz lepődni, de az elkészítése nem több 5 percnél, ez is csak a vajak felolvadásának az időtartama.

Szóval vízgőz fölött olvaszd fel a shea és a kakaóvajat - ne melegítsd túl, csak olvaszd, ha már csak kisebb darabok vannak benne vedd le az edényt a vízgőzről - közben keverd el a kimért szódabikarbónát a kukoricakeményítővel. Ha a vaj felolvadt add hozzá a szódabikarbónás keveréket, jól keverd össze, tedd hozzá az E vitamin kapszulát - a kapszulákat hevített tűvel kiszúrod és belenyomod a tartalmát - és adj hozzá a kedvenc illóolajodból 10-20 cseppet. Mivel a kedvencem a levendula, nálam ebbe sem kerülhetett más! De tehetsz a levendulához 1-2 csepp teafa illóolajat is, remek párosítás!

A kész keveréket töltsd a stift dobozba - ha ez épp nincs akkor egy tégelybe -, és tedd a mélyhűtőbe. Szilárdulás után azonnal használható!
Használata tégelyből: egy kis, kb. borsónyi méretű darabot egy spatulával vagy egy erre rendszeresített kiskanállal vegyél ki a kezedbe, melegítsd fel egy kicsit, és amikor épp olvadni kezd, kend a hónaljra!

Vegyszermentes dezodorod akár 24 órán át is képes semlegesíteni a kellemetlen szagokat, miközben a shea vaj hidratálja és ápolja a bőrödet egész nap!

BioWell - Anikó
2014. január 26. 
http://biowellnatura.hu/slug/vegyszermentes-kremdezodor---hazilag.html?fb_action_ids=666936510015553&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B499862093463806%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése