2014. október 26., vasárnap

"Egi-koktélok" - a világ legegészségesebb italai

"Egi-koktélok" - a világ legegészségesebb italai

A világ legegészségtelenebb italait valószínűleg magunktól is tudnánk, az átlag népesség fele biztosan fogyasztja is, ahogy van rá kerete: kóla, cukrozott mérgek, töményitalok, vakítós pálinkák. Szokták mondani, hogy a mennyiséggel van mindig a baj. Azért hozzátenném: az összetétellel és a minőséggel is. Ami úgy készül, hogy előtte megrohasztják, az nagy mennyiségben valószínűleg tényleg halálos dózis lehet. Mióta várjuk a KisSzotyoládét, azóta nem igazán kívánom a piát, igaz, már előtte is inkább más típusú élvezeteknek hódoltam nagyobb örömmel. De tény, hogy az a toszkán bor, amit Szaszával akkor ittunk, amikor valami bolond szél azt súgta a fülébe, hogy vegyen el, és megkérte a kezemet San Gimignano tornyainál, na az a szinte fekete, olajos nedű, abba azért szívesen bele is halnék egyszer. Nem most, mert most éppen az életben maradás a cél: szülő leszek, méghozzá abban is renitens, de azért a világ legegészségesebb italait csak összegyűjtöttem.
Nézzük kik ők!:)
1. Citromos víz - általános karbantartásra
uh7_4.jpg
A cukor nélküli limonádé, nem bubis vízből, a lúgosítás királynője. Tisztítja a bőrt, a beleket, segíti az emésztést. Az ayurceda szerint a legjobb, ha langyos vízzel készíted el és kortyolgatod egész nap, amennyi csak beléd fér. Reggel éhgyomorra ha a legelső dolgotok egy pohár langyos, citromos víz elfogyasztása, garantáltan napokon belül beáll a reggeli wc-re menetel.
2.  Almaecetes üdítő - magas vérnyomásra
1 pohár víz  + 2 evőkanál almaecet2 evőkanál citromlé1 tk. fahéj1 csipet cayenne bors ( opcionális)1 csomag Stevia/ Xilit/egyéb természetes édesítő, ami nem cukor, vagy nádcukor
Ez a fantasztikus szmötyi, napi szinten segíti beállítani a vércukorszintet, az emésztést, és még a vérnyomást is csökkenti.
uh1_8.jpg
3.  Hűsítő detox ital
2 citrom karikákra vágva1/2 uborka vékony karikákra vágva10-12 mentalevél3 liter víz
Uh2.jpgEkészítés idő: 5 perc, szeleteljük és mindet összekeverjük a vízben.Pihentető idő: egy éjszaka vagy 8 óra
Beindítja a nyiroktisztulást, segít kiüríteni a méreganyagokat a szervezetből. Igazi detox ital böjtökhöz, fogyókúrákhoz, vagy csak úgy mindennapi felfrissüléshez.
4. Matcha tea
A japánok porrá zúzott teája kedvező élettani hatásainak köszönheti népszerűségét. Nagy arányban tartalmaz antioxidánsokat, melyek megkötik az öregedésért felelős szabad gyököket a szervezetünkben. Erősíti az immunrendszert, segít meggátolni a szív és érrendszeri, valamint a daganatos problémák kialakulását. Ezen kívül számos ásványi anyag és vitamin megtalálható benne, melyek segítenek legyőzni a vírus és bakteriális fertőzéseket. Tein (koffein) tartalma pedig frissítő hatással van szervezetünkre.
uh3_9.jpg
5. Allergia limonádé
Van egy ital, amit a világ sok részén allergiás időszakokban kezdenek el fogyasztani, de számtalan esetben pusztán immunerősítőnek használják.
1 evőkanál termelői méz1 evőkanál organikus almaecet meleg víz + citromkarika
Napi kétszer fogyasztva allergiás időszakban segít legyőzni a pollen és egyéb érzékenységet, mivel az almaecet segít blokkolni a szervezetben allergiás rohamok idején megnövekedett hisztamin mennyiséget.
uh8_4.jpg
Folytatása következik!:)
http://uh.blog.hu/2014/03/04/_egi-koktelok_a_vilag_legegeszsegesebb_italai
forrás: http://www.naturallivingideas.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése