2014. október 27., hétfő

10 perces hajfonások kislányoknak


10 perces hajfonások kislányoknak

http://www.retikulesfuszerdoboz.hu/eletmod/10_perces_hajfonasok_kislanyoknak
Mindig hosszú haj párti voltam, szeretem a változatos, szép fonásokat, melyek lehetnek kislányosak és nőiesek egyaránt. Szerencsére Jázmin sem tiltakozik e szenvedélyem ellen, és ahogy egyre hosszabb a haja, bővülnek a lehetőségek.
Persze a reggeli rohanás hosszadalmas frizurakészítésre nem alkalmas nálunk sem, ezért olyan hajfonásokat kerestem, amiket 5, maximum 10 perc alatt el lehet készíteni. Egyszerű parasztfonás az alapja a legtöbbnek, aki nem gyakorlott, azzal érdemes kezdeni. Akinek a "kezében van" könnyedén boldogul ezeket a frizurákkal is. Nehézségi sorrendben mutatom őket, az elsők nem igényelnek különösebb magyarázatot, a parasztfonás variációi. A végén, a nehezebbekhez kerestem videót.
1. Egyszerű parasztfonás átlósan
 

Az egyszerű parasztfonást az átlós irány teszi rafinálttá és érdekessé. A halántéknál indul, és az ellentétes oldalon a fül mögött végződik.

2. Féloldalas parasztfonás


Amilyen szép, olyan egyszerű: oldalt elválasztjuk a hajat, és csak a szélesebb oldalon vezetjük végig a fonást. Pillanatok alatt kész, így iskolai napokon jó választás, de csattal, hajdísszel alkalmakkor is megállja a helyét. 

3. Félkoszorú lófarokkal


A fül fölött indul a fonás, amihez csak az arc irányából veszünk fel tincseket. Ezt a másik fül fölött fejezzük be, majd a fonott tinccsel együtt lófarkat kötünk.

4. Körfonat lófarokkal
 

Középen választjuk el a hajat, két oldalról vezetjük körbe a fonást, majd lófarokba fogjuk össze.

5. Koszorúfonás


Bal oldalt elválasztjuk a hajat, felveszünk egy tincset, és elindulunk körbe. Mindkét oldalról veszünk hozzá tincseket, amíg körbe nem érünk. Befejezzük a fonást, visszahajtjuk, elrejtjük és csattal rögzítjük a tincset a fonás alatt.


6. Vízesés fonás


A fonás menete itt látható.
 
7. Konty
 
 
Ez a fonás nem a reggeli hajrában készült, inkább alkalmi frizurának való. Itt egy nagyon szemléletes videósegítségül.
Profi anyukák hajfonós blogjait láthatjátok itt és itt, ha további extrém szintekre szeretnétek eljutni a hajfonásban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése