2014. október 26., vasárnap

Top 5 esküvőhelyszín Magyarországon


http://otthonedes.blog.hu/2014/01/25/top_5_eskuvohelyszin_magyarorszagon?fb_action_ids=10202301395669264&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B575255562556642%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

Top 5 esküvőhelyszín Magyarországon

Picture 11_1.pngEsküvőkiállítás zajlott a múlt hét végén Budapesten. Ez ösztönzött arra, hogy gyorsan átgondoljam, én hol esküdnék szívesen.
bubb.jpg
A válogatás erősen szubjektív, a felsorolt helyek mindegyikében jártam, teszteltem a szolgáltatást. Az egymásutániság nem sorrend, gépeltem, ahogy eszembe jutottak. Ezeknél talán vannak menőbb helyek, de ami közös bennük, hogy nem elgépiesedett vagy futószalagszerűen esküvőket lezavaró vállalkozások, hanem szívvel-lélekkel vezetett kedves vendéglátók, remek konyhával, pazar kulisszákkal.
Képernyőfotó 2014-01-18 - 23.42.10.png
 1. Rosinante, Szigetmonostor: paradicsomi környezet, ahová komp vezet. Kisértetiesen emlékeztet Az arany emberben Senkiszigetére.
rosikaeskuvo3.jpg
Romantikus terek, hanguatos kert, benne medencével, boldogságkapuval. Ha esik sincs baj, a bálterem a légies fehér drapériákkal elegáns környezetet teremt a benti esküvőhöz is.
rosikaeskuvo1.jpg
A kert és az étterem 120 főig tudja kiszolgálni a nagy napot. Keressétek Paór Ancsikát és az esküvőben tényleg nem lesz hiba.
rosikaeskuvo2.jpg
2. Viator - Pannonhalma: A bencések központjában bencés érdekeltség az étterem is. Óriás üvegablakjain keresztül rálátni az apátságra. Az éttermet kortárs minimál építészet és első osztályú konyha jellemzi.
IMG_0026.JPG
Na, meg hát ugye a bencéseknél esküdni. Hadd ne mondjam, óriási élmény, romantika a köbön, a táj, az apátság az esküvői fotózáshoz remek hátteret biztosítanak.
ph7.jpg
A konyha ár-érték aránya kiváló, a kínálat úgy modern, hogy az ételekben a bencés tradíciók is visszaköszönnek. Koccintáshoz az Apátsági Pincészet borait ajánlom, dekoráláshoz pedig a helyben termő, prémium minőségű apátsági levendulát, amelyet a képen Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát szüretel.
lev06.jpg
3. Kosbor Panzió - Magyarszombatfa. Kisebb méretű, bensőégesebb esküvőre nem jutna eszembe más, mint a Kosbor Panzió az Őrség szívében, Magyarszombatfán. Kezedem ott, hogy az Őrség remek hely, jó szállás viszont nem nagyon van.
Képernyőfotó 2014-01-25 - 11.21.17.png
Vagyis van, de nekem a parasztház falára aggatott borona, favilla meg ilyesmik, szóval ez az álparaszt romantika nem jön be. Üditő szállás viszont a Kosbor Panzió, ami Otthon édes kompatibilis, a granny, vagyis a nagyi stílusa keveredik itt a polgári romantikával.
kosbor.JPG
Családias, szállást és étkezést is ad,  elbújhatsz oda úgy, hogy csak ketten vagytok, meg a tanúk. Ilyenkor Ági, a tulajdonos a romtanikus öreg tölgy alatt teríti meg az asztalt és szolgálja fel igen jó saját főztjét.
IMG_9943.JPG
A szálló az ennél nagyobb esküvőket is ki tudja szolgálni, a szobák 25 főt képesek elszállásolni. Egy családi vacsora a toszkán hangulatú teraszon felejthetetlen élmény.
IMG_9932.JPG
Az esküvőt a veleméri Árpád-kori Szentháromság szemplomban ajánlom bonyolítani, itt násznéppel nagyon ne számoljatok, jó, ha harmincan beférnek.
IMG_0118.JPG
4. Nomád Hotel - Noszvaj: remek választás a Nomád hotel a közeli Noszvajon. A hangulata olyan, mintha lemennél a vidéki rokonokhoz.
Nomad1.jpg
Szuper a konyha, van szabadtéti étterem, de benti is. Van egy remek medence, egy hangulatos udvar és van egy nagyon szerethető stílus, amivel az életet a tulajok bonyolítják.
Nomad4.jpg
Amit itt kapsz, az flancolásmentesség és dekorblogokban látható hangulatok.
Nomad3.jpg
Középen a piazza, középpontban a medencével. E köré csoportosul az élet, a lounge-teraszok, a szállások, és az étkező. Az étel házi koszt, semmi fine dining mókolás, csak az őszinte konyha, méghozzá Klári néni vezetésével. A reggeli pedig az ország egyik legjobbja, amit szállóban adnak.
Noszvaj5.jpg
5. Káli Art Inn - Köveskál: A  Balaton-felvidék kedvelt hotele valaha tiszti kaszinó volt, ezt a polgári hangulatot idézi a szálló. 
kali3.jpg
Másfelől a szálló hangulata művészi. Van egy remek műteremszobája, ami nászutas lakosztálynak elsőosztályú, a berendezése is olyan, mintha azt egy festő hagyta volna hátra az ifjú párnak kölcsönbe.
kali4.jpg
A konyha ízletes, a légkör pedig olyan, mintha egy Szabó Magda regénybe csöppennénk. Esküvőhelyszínnek pazar mind.
kali1.jpg
Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes blog Facebook közösségéhez: itt.
Kali2.jpg
Fotó: Otthon édes, Rosinante, Nomád Hotel, Káli Art Inn

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése