2014. október 27., hétfő

Busó jelmez + cica álarc sablon + rénszarvas

http://www.babadirect.hu/kategoriak/27-farsang/126-7-1-szuper-farsangi-jelmez-kicsiknek

Képtalálat a következőre: „rénszarvas jelmez kesztyű”

http://anapfenyillata.cafeblog.hu/2014/01/16/maszkabal/

http://anyuci.hu/cikkek/alarc-cicajelmezhez-sablonnal-1827.html

Mint, azt a napokban említettem, ezerrel készültünk a sulis farsangi bálra, ami a héten, pénteken, le is zajlott. Ati nagyon jól érezte magát, és annyira jól sikerült a jelmez, amit készítettünk, hogy még nyert is vele :)
Amúgy, busónak öltözött, az álarcot ketten készítettük, ő tépkedte hozzá a papírt én pedig ragasztottam, formáztam, majd festettem olyanra, amilyenre kérte. A busóálarcot innen, az anyuci.hu oldalról, merítve az ötletet, készítettem. Nagyon könnyen sikerült elkészíteni a leírás alapján. Innen is, szeretném megköszönni.
http://anyuci.hu/cikkek/farsangi-keszulodes-busoalarcok-2381.html
Az “igazi” busó alakításhoz a ráhangolódást pedig a Kárpátia – Busó rege című dala segítette, ami egyszerűen zseniális!


HOZZÁVALÓK
Gömb alakúra fújható lufi
Tapétaragasztó
Széles ecset
Fekete-fehér újságpapír
Félfamentes rajzlap
Háztartási papírtörlő
Tempera vagy akrilfesték
Ceruza, olló, ecsetek
Fonal, rafia vagy prém

ELKÉSZÍTÉSE
Fújjuk fel a lufit kicsit nagyobbra, mint egy ember feje. Vágjuk az újságpapírt kisebb darabokra. Keverjük ki a tapétaragasztót egy zárható tetejű edényben (így könnyen eltehetjük másnapra). A széles ecset segítségével kenjünk be ragasztóval egy kis darab újságpapírt és simítsuk a lufira. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg a lufit három-négy rétegben teljesen beborítottuk papírral. Ezután tegyük félre és ne nyúljunk hozzá, amíg teljesen meg nem szárad.
Ha megszáradt, lyukasszuk ki a lufit, és hosszában vágjuk ketté a papírburkot. Két maszkot is készíthetünk így, de lehet akár eleje-hátulja is. Daraboljuk fel a rajzlapot és készítsünk orrot egy félbehajtott és a ragasztási felületnél bevagdalt lap segítségével. Vonjuk be a maszkot a rajzlapcsíkokkal (ez még jobb tartást ad neki). Ismét hagyjuk megszáradni. Ezután háztartási papírtörlővel fedjük be a felületet. Ez a réteg száradás után szépen festhető lesz és a kisebb-nagyobb egyenetlenségek is eltűnnek.
Amikor az alap egészen kiszáradt, vágjuk le körben a széleket, majd mérjük ki pontosan és rajzoljuk fel a szemek helyét, végül körömvágó ollóval vágjuk ki. Fontos, hogy jól ki lehessen látni a maszk mögül, próbáljuk fel az álarcot, most még könnyedén igazíthatunk rajta. Készíthetünk szarvakat is az álarcra. Kivágjuk rajzlapból a szarvformát és felragasztjuk (ragaszthatjuk kívülre fülek segítségével vagy egy nyílást vágva belülre).
Fessük le a maszkot, majd díszítsük fonallal, rafiával, esetleg műszőrmével. Használjunk barnát, feketét, fehéret, vöröset, okkert. Variáljuk a sötét és világos színeket, fessünk ijesztő arcokat. Keressünk az interneten busójelmezes fényképeket és öltözzünk fel az idei farsangra úgy, mint a mohácsi sokacok a busójárás idején.
TIPP
Nem baj, ha munka közben kissé eldeformálódik az álarc. Festés előtt még könnyű ezen javítani, de ha megszáradt, akkor is korrigálhatjuk a ráragasztott díszítések segítségével.
Nagyobb gyerekek végig segíthetnek a készítésben, a kisebbek a festésnél, díszítésnél lehetnek aktívabbak.
- Augusztin Márta -
Pillangó jelmez»

Szőlőfürt jelmez»
Házi készítésű busóálarc
Házi készítésű busóálarc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése