2018. január 23., kedd

Konyhai rendszerezés: feliratozz egyszerűen

Konyhai rendszerezés: feliratozz egyszerűen, mint a profik


http://anapfenyillata.cafeblog.hu/2018/01/21/konyhai-rendszerezes-feliratozz-egyszeruen-mint-a-profik/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=kreativotthon




Trendi és egyedi felirat gyorsan, egyszerűen, otthon.


Immáron  több mint egy éve, hogy hozzáláttunk, hogy kacatmentessé tegyük az otthonunkat, hogy megszabaduljunk sok olyan tárgytól, amit sosem használunk, amiből feleslegesen több van, ami elromlott, amit nem szeretünk, ami “majd jó lesz valamire.” 
Ez a folyamat nem is olyan egyszerű, mint ahogyan első látásra tűnik, hiszen észrevétlenül rengeteg felesleges tárgy költözött be hozzánk az évek során. 
A konyha tipikusan jó “albérlete” ezeknek a tárgyaknak, itt aztán van mit selejtezni: és nemcsak a tárgyak között, az éléskamrás szekrényben is érdemes körülnézni.

Nálunk bizony előfordul, hogy a rendszertelen tárolás miatt, sokszor észre sem vesszük, és már a 4. lisztet, hatodik borsot vásároljuk meg, nem is beszélve a fűszeres fiókban  alattomosan megbújó, ezeréves fűszerekről, pudingokról,  negyed csomagnyi gabonafélékről, magvakról, amikről már azt sem tudjuk, mi fán teremnek.
Szóval ezt a helyzetet felszámolandó, na meg hogy a kávéba a hajnali botorkáláskor ne kerüljön cukor helyett só, szelektálás után minden használható és használandó gabona, cukor, fűszer  megkapta a magáét: tárolóedényt, és feliratot.
A felirathoz a már jó bevált, és évek óta alkalmazott transzferálást használtam. 

Amire szükséged lesz:
széles cellux
lézer nyomtatóval kinyomtatott feliratok

A feliratokat ebben az esetben NEM kell tükrözni. A szöveget wordben szerkesztettem,  Bretty betűtípust, és 72-es betűméretet használtam, ez egy kicsit olyan, mintha kalligrafikus feliratok lennének.
Csinos, írott jellegű, letölthető betűkészleteket itt mutattam néhányat, de bármilyen más típust letölthetsz a dafont.com-ról, viszont érdemes megnézni, hogy a kiválasztott betűkészlet tudja-e megfelelően kezelni az ékezetes betűket.

A saját matrica készítésének az is az előnye, hogy olyan feliratokat készíthetsz, amire neked van szükséged, és persze olyan méretben, amilyenek a tárolóedényeid.

Ha megvannak a feliratok, jöhet a transzferálás, melynek leírásást részletesen itt találod, de az alábbi videó is segít az elkészítésben.

Tipp:  Náhány ragasztószalag kissé kifehéredik a műveletek után, ha nem akarsz kísérletezni, cellux helyett  használhatsz víztiszta, öntapadós, nyomtatható fóliát. (Arra kell figyelni, hogy a lézer, vagy tintasugaras nyomtatód van. )

Bár a tárolóedényeim nem egyformák, az egyedi matricákkal egyszerűen, szinte percek alatt egységes arculatúak lettek. 
Teljesen oda vagyok ezekért a víztiszta matricákért, amik mindenen jól mutatnak, de az átlátszó felületek, mint például az üveg, különösen jól állnak nekik.
Így aztán megfogyva bár, de  annál csinosabban, szép katonásan sorakoznak az üvegek, bennük a sok finomság, amivel (ki)főzhetek valami újat.
És a szép, átlátható tárolás következtében elkerülhetjük a szükségtelen bevásárlásokat is.

Szép napot!
A bejegyzés részben SAJÁT képeket tartalmaz.  Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése