2018. január 23., kedd

10 üzleti trend, amire érdemes vállalkozást alapítani 2017-ben

http://minner.hu/10-uzleti-trend-amire-erdemes-vallalkozast-alapitani-2017-ben-es-az-elkovetkezo-evekben/

10 üzleti trend, amire érdemes vállalkozást alapítani 2017-ben (és az elkövetkező években)

10 üzleti trend, amire érdemes vállalkozást alapítani 2017-ben (és az elkövetkező években)

Az alábbi üzleti trendek főleg külföldi piacra értendőek, de a tartalomban találsz hazai piacra vonatkozó tippeket. Az első részben John Rampton az Entrepeneur újságírójának kutatásának az eredményét olvashatod (megszűrtem), utána pedig a Minner tippek.

1. sharing economy – vagyis a közösségi gazdaság (erről részletesen itt olvashatsz)

A fiatal (18-35 éves) generációt már nem mozgatja annyira a tulajdon birtoklása (ezt jól megfogalmaztam, de remélem érted), szívesen vesz bérbe tárgyakat, és használja a közös javakat. Nem is kell magyaráznom #uber #airbnb …

2. Előfizetéses webshop

Ez a piac most nagyon bővül, itthon még gyerekcipőben jár, pedig sokkal jobban tervezhető a bevétel, és a kiadás, mint egy általános webshop esetében. Erről a Minneren is olvashatsz: “Havidíjas” webshop / vállalkozás ötletek. Azonnali törzsvásárlóid lesznek!!! Inspirálódj belőlük!

3. Food truck

Tudtad, hogy az USA-ban egy profi étterem tulajdonos először egy food truckot üzemeltet, és ha az jól megy, utána nyit valós, fizikai éttermet? Itthon is egyre többen lépnek be ebbe a piacba, de vidéken például még nagy a piaci rés ezen a területen.
Továbbá ehhez kapcsolódan a Lakásétterem is jó ötlet lehet, erről van Minneres vállalkozás ötlet is: Indíts vállalkozást: 121. ötlet – 5 dolog, amiért megéri lakáséttermet üzemeltetni

4. Lakáspiac – lakáskiadás

Külföldőn és itthon is a legnagyobb kiadása az embereknek a lakhatás. Bár részben a sharing economyhoz is köthető az ingatlan kiadás, azért teljesen ne vagyük oda. Szóval a lakáskiadás gyorsan megtérülő és stabil bevételt fog hozni az elkövetkező években, és a lakásárak sem fognak olyan drasztikusan csökkenni, hogy ne érje meg kiadni az ingatlanokat.

5. Instagram oldal kezelő

Az Entrepreneur újságírója kiemeli ezt a területet is, mivel 2017-ben tovább bővül az Instagram felhasználói bázisa, és kevés a szakember ezen a területen. Ehhez kapcsolódó ingyenes oktató anyagot is találsz a Minneren: Indíts vállalkozást: 141. ötlet – Instagram fiók kezelő + tananyag (2 db ebook)

Minner tippek

Ez egy régebben kiküldött Minner hírlevélben szerepelnek, (érdemes feliratkozni, hogy előbb értesülj az ilyen információkról). Fontos! Csak 2017-re nehéz lenne trendeket jósolni, és hülyeség is egyben, egy év miatt nem érdemes belevágni semmibe. Ezért, amiket itt leírok most, azoknál 1-5 éves időtávra kell gondolni.
Kezdjük azzal például, hogy sokan azt hitték, hogy mostanra mindenhol elterjed a 3D nyomtatás. Öszintén megvallom, hogy én is hittem benne, de a fogyasztók helyett, inkább a cégek piacát “hódította” meg. Ezt tehát le sem írom. De jó példa ilyen bukásra a 3D -s TV-k. Igaz? Ezzel még biztos nem motiváltalak be, de tudni kell, hogy mindenhol van kockázat. Nézzük is mit rejtenek a következő évek. Úgy válogattam ki őket, hogy ne csak puffogtatás legyen, hanem ezekkel tudj is valamit kezdeni.

6. Virtuális valóság

A Facebookon, Microsofton át több tech cég is ráfeküdt a témára. Már egyre több VR-hoz köthető újgeneráció játékterem is elindult már itthon is, főleg Budapesten. (vidékre is érdemes lesz célozni). Ezt szerintem magyaráznom sem kell. Globálisan is előretörő piac a VR terület (Mark Zuckerberg a Facebook alapítója is nagy reményeket fűz hozzá).
Ehhez kapcsolódó cikkek a Minneren:
– Indíts vállalkozást: 28. ötlet – Új generációs játékterem
– A Facebook a VR szemüveg után VR kamera piacra is belép. + 10 éves terv ábrája is érdekes
– 
Oké, szóval van a virtuális valóság szemüveg, és van a kiterjesztett valóság szemüveg…

7. Könyvelés/számvitel

Az USA-ban egyre kevesebb a könyvelő, mert egyszerűen nem akarnak ezzel foglalkozni a fiatalok. Erre állt rá több kinti startup is, és ez a terület ott is nagyon felfűtött piac lett. Ez az unalmas terület itthon egy alvó oroszlánként még csak lappang, de már látható jelei vannak. Többek között a Kulcs-Soft. A céget most, mint jó részvénybefektetés is példának hoztam. Nekem van Kulcs-Soft részvényem, főleg a nagy osztalék miatt. Brutál nagy piaca van.
Ehhez kapcsolódó Minner tartalom:
Számlázni jó! A számlagyáros. – Ezt el kell olvasnod!

8. Fintech

Jajj az egyik legelcsépeltebb kifejezés számomra az utóbbi hónapokban. A Fintech név az olyan megoldásokra, startupokra értik, akik pénzügyi területen tevékenykednek, és főleg fizetési megoldásokkal foglalkoznak. Ez a piac viszont nagyon pörög most, és a befektetők nagyon szeretik, vagyis szeretnek befektetni pénzt az ilyen startupokba (Meghallják, hogy Fintech, és már nyitják is a pénztárcát).
Ehhez kapcsolódó Minner tartalmak:
– Startup ötlet: 10. Online pénztárca transfer portál/online pénzváltó/küldő – Fintech startup ötlet
– 
100 milliós biznisz itthon a Bitcoin ATM üzemeltetése? Bitcoin váltás?

9. KATA – új vállalkozások – pályázatok…

Ez most hazai példa lesz. 2017-ben felemelik a KATA bevételi határát, így megnőhet a vállalkozói kedv. Erre már lehet építeni. Furcsa lesz, de online marketing kivitelezőből még mindig kevés van, de grafika, weboldalkészítésre is szüksége lesz az új vállakozóknak, a képzésekről nem is beszélve. És az új vállalkozók keresni fogják ezeket a megoldásokat.
Ehhez kapcsolódó régebbi hírlevél:
– 11/12/2016 – 0 forintból vállalkozás?

10. Webshop

Titok, de aki applikációról vásárolt a Black Friday ideje alatt az Emagról, ő applikációról előbb meg tudta rendelni a termékeket, vagyis gyorsabban. Most ért el egy olyan szintre az internetre csatlakozott eszközök száma, hogy sokkal hatékonyabban lehet webshopot indítani. Nem maradtál le semmiről. Az applikációk irányába is érdemes lesz kacsintgatni, most webshopok esetére értem. Az alábbi Minneren ajánlott tartalom segíthet felkészülni a piacból (pl. meglepő, de a legtöbb hazai weboldal látogatószáma nem éri el a napi 200 főt): A nagy webáruház statisztika 2016 – döbbenetes adatot is találsz!
Ehhez kapcsolódó régebbi hírlevelek:
10/22/2016 – Ezt a hibát ne kövesd el webáruház indításánál/üzemeltetésénél!
10/02/2016 – Soha ne vegyél webáruházat! Béreld!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése