2014. október 27., hétfő

Zuhanytálca tisztítása és fehérítése 2 lépésben +fotók

Zuhanytálca tisztítása és fehérítése 2 lépésben +fotók

Ha bárhol a konyhában, fürdőben hasonló sárgás-barnás foltokat látsz, mondom, mit csinálj! El se kell menned vásárolni sem, minden van hozzá otthon, ami kell.
zuhanytalca_tisztitas.jpg
A végeredmény ragyogó fehérség és tisztaság lesz. Sőt, közben még fertőtlenítetted is!
Bármely vizes felületre alkalmazhatod az alábbi módszert, ahol kialakulnak ezek a foltok a vízkőtől és a szappanmaradéktól (pl. mosdó) vagy mosogatószercseppektől (mosogató)… itt most a zuhanytálca volt épp soron.
Sajnos nálunk rosszul lett beépítve és nem lejt eléggé, így nem nagyon akar a víz sem lefolyni csak úgy magától. Mindig áll egy pár milliméteres víz még egy ideig a tálcán zuhanyzás után. Ha nem suvickolom le azonnal, akkor egy pár alkalom után ilyen foltos lesz. :( Undorító, mi?
elotte.jpg
No de, itt van nekünk két csodatévő fegyverünk, amiknek a segítségével pikk-pakk megszabadulhatunk a foltoktól és olyan lesz, mintha új zuhanytálcánk lenne. :)

Mi kell hozzá?

hozzavalok.jpg
Két lépésben tudjuk megoldani teljesen a problémánkat.

1. Szódabikarbónázás citrommal

(tisztít, szagtalanít és fertőtlenít)
Vizezd be a felületet (ha épp nem áll rajta a víz :)). Vágj félbe egy citromot és szórd meg alaposan szódabikarbónával, majd dörzsöld be vele a foltos részeket.
citromozas.jpg
Az egész felületnek jót tesz, úgyhogy bátran kibővítheted a kört. Pezsegni fog mint a fene, úgyhogy még mókának is jó. :D

2. Ecetezés

(megeszi a vízkövet)
Miután alaposan leöblítetted a szódabikarbónás-citromos cuccot a felületről,spriccelj rá ecet+víz fele-fele arányú keverékét, vagy ha nagyon durva a helyzet és nem érzékeny a felület (!), amin dolgozol, akár töményen is ráöntheted. Várj pár percet, majd keféld át az egészet.
Ha ecettel átitatott vattával borítod be a felületet, akkor dörzsizned  sem kell, csak hagyd rajta 5-10 percet, majd dobd ki a dzsuvával teli pamacsokat.
ecetes_vatta.jpg
Az ecet szaga magától elillan, de ha zavar, lemoshatod egy kis illóolajos vízzel.
És már kész is vagy! Éljen a szóda és az ecet! :)
utana.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése