2014. október 31., péntek

8 tipp: így szépüljünk szódabikarbónával

A szódabikarbóna rendkívül hasznos lehet akár pattanásokról, akár zsírosodó hajról, akár megsárgult fogakról vagy fakó bőrről legyen is szó. Ismerjük meg 8 hihetetlenül jótékony hatását.
Ez a rendkívül olcsó, és legtöbb háztartásban fellelhető szer jó hatással van a bőrünkre, de hajunk is ápolt és könnyen kezelhetővé válik a szódabikarbóna használatától.
Rengeteg cikket írtunk már a szódabikarbóna jótékony hatásairól, hajápolásra, bőrtisztításra, a kertben, a lakásban mind felhasználhatjuk, aki egyszer megismeri csodálatos “erejét” hűséges barátságot fogad neki.
1. Száraz samponként
Néha előfordul, hogy gyorsan kell hajat mosnunk, és a körülmények nem engedik meg, hogy sok időt töltsünk samponozással, öblítéssel. Ahelyett, hogy sok pénzt költenénk száraz samponra, szórjunk egy teáskanálnyi szódabikarbónát a hajtövekre, masszírozzuk bele jól a fejbőrbe, majd hagyjuk rajta 5 percig állni. Ezután alaposan fésüljük ki a hajunkból.
2. Samponként
Egy kevés szódabikarbónát keverjünk össze a megszokott samponunkkal, majd mossunk vele hajat. A szódabikarbóna sokkal jobban letávolítja a szennyeződést, és egyben kondicionálóként is funkcionál. Sokkal jobb tartása lesz tőle a hajunknak. Ha még kímélőbb sampont szeretnénk a sampont helyettesítsük tojással.
3. Pattanásos arcbőrre
Keverjünk el egy teáskanál mézet egy teáskanál szódabikarbónával, kenjünk rá a megtisztított arcbőrre. Hagyjuk rajta állni 15 percig, majd mossuk le.
4. Fogfehérítőként
Keverjünk el egy fél teáskanál szódabikarbónát egy villával szétnyomkodott eperrel és egy-két csepp citromlével, majd alkalmazzuk ugyanúgy, mint a fogkrémet. Önmagában csak a szódabikarbónát is használhatjuk.
5. Hajkefék, fésűk tisztítására
Egy tálka meleg vízbe oldjunk fel három evőkanál szódabikarbónát, majd tegyük bele a hajkefét, fésűt. Hagyjuk a fertőtlenítő oldatban kb. egy negyed órán keresztül, majd öblítsük le.
6. Arcradírként
Egy evőkanál szódabikarbónát keverjünk el egy kevés vízzel, míg paszta állagú masszát nem kapunk, és ezzel, körkörös mozdulatokkal dörzsöljük át az arcunkat. Bőrünk sima és tiszta lesz.
7. Sarokdörzsi
Előzőleg áztassuk lábunkat egy kevés langyos vízbe. Ebbe csepegtethetünk 2-3 csepp levendulaillóolajat is. Majd keverjünk el három evőkanál szódabikarbónát meleg vízzel, és a sűrű pasztával alaposan dörzsöljük át a lábunkat, lábfejünket és sarkunkat. Nem csak sima bőrfelületet eredményez, hanem a vérkeringést is beindítja.
8. Ragyogó bőr
Egy evőkanál szódabikarbónát keverjünk el egy evőkanál olívaolajjal, és egy fél teáskanál citromlével. A masszát kenjük fel a megtisztított arcbőrre, hagyjuk rajta tíz percet, majd langyos vízzel mossuk le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése