2014. szeptember 27., szombat

Hasznos infó, ha külföldön van biztosításod / nemetado.hu

Tájékoztató a magyar TAJ számmal rendelkező, magyar állampolgárok részére, aki EGT tagállamban biztosítással rendelkezik

Utóbbi hónapokban sok kérdést kapunk e témakörrel kapcsolatban. A Magyarországon TAJ számmal rendelkező magyar állampolgárok, akik az EGT tagállamokban (Ausztria, , Németország, Görögország Szlovákia, Belgium, Szlovénia, Ciprus, Írország, Málta, Egyesült Királyság ((Nagy-Britannia)), Cseh Köztársaság, Olaszország, Hollandia, Dánia, Lettország, Lengyelország, Bulgária, Észtország, , Portugália, Románia, Finnország, Litvánia, Spanyolország, Svédország, Franciaország, Luxemburg, ) és Svájcban biztosítással rendelkeznek, kötelesek 15 napon belül ezt a magyar egészségbiztosítónál bejelenteni.

Erre a célra egy mindenki számára logikusan kitölthető formanyomtatványt rendszeresített a kormányhivatal. Ezt az OEP honlapján, a www.oep.hu oldalon letölthetitek.
Arra az időtartamra, amikor más EGT tagállamban, illetve Svájcban a biztosítás él, a magyar TAJ szám ideiglenesen a bejelentést követően érvénytelenítésre kerül.
Felhívom mindenki figyelmét a bejelentési kötelezettség fontosságára, mivel a bejelentés elmulasztása esetén is utólag be kell fizetni a biztosítást és a mulasztási bírságot is.
Tehát ne felejtsetek el bejelentési kötelezettségeteknek eleget tenni!
Ha kérdésetek van, keressetek bennünket bizalommal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése