2014. június 14., szombat

Hogyan hasznosítsd a kávézaccot?

Szereted a kávét? Nem győzöd kidobálni a kávézaccot? Megmutatjuk, hogyan hasznosíthatod ezt az eddig haszontalannak tűnt dolgot a háztartásban! Ezek után biztos, hogy nem fogod kidobni! Ha a természetes megoldások híve vagy, biztosan hasznos tanácsokkal szolgálunk neked
Nem is gondolnád, mi mindenre fel lehet használni a kávézaccot a háztartásban!
A kávézacc tisztító ereje alapvetően savasságában rejlik. Kitűnő zsíroldó hatással rendelkezik, amit a lakás vagy a ház szinte bármely pontján hasznosíthatunk és akár súrolószerként is használható.

Általános zsíroldó

A zaccot használhatjuk akár a tűzhely, a sütő és a lábosok, edények tisztítására. A nagyon zsíros edényeknél jobb, ha száraz zaccal megszórjuk és egy kicsit hagyjuk állni, hogy a zacc magába szívja a zsírt és ezután használjuk a dörzsölő hatását.

Lefolyótisztításra

A kávéfőzőből közvetlenül öntsük a zaccot a lefolyóba, majd vízsugárral öblítsük át! Ez egy nagyon egyszerű és kiváló módszer a lefolyó tisztítására, miközben a zacc zsíroldó hatása érvényesül!

Szőnyegtisztításra

Szórjuk a zaccot a szőnyegre, majd néhány perc múlva porszívózzuk fel! Állítólag kitűnően élénkíti a szőnyeg színét. (szerintem érdemes kipróbálni először egy kis felületen, mielőtt még az egész szőnyeget beszórnánk!)

Kitűnő tápoldat növényeink számára

A kávézacc olyan növények számára jelenthet kitűnő tápoldatot, amelyek szeretik a savas közeget. A virágágyásba kell belekeverni, azonban legyünk óvatosak! Ne adjuk a zaccot komposzthoz, mivel a komposztnak semleges a pH értéke (nem lesz savas a kémhatása)! A rózsa és az örökzöldek különösen kedvelik a kávézaccot.

Fegyver a hangyák ellen

A hangyák nem szeretik a kávézaccot (remélem, te másképp fogod gondolni a cikk elolvasása után). Ha hangyákat észlelünk, szórjuk a hangyaboly közepébe a zaccot, hogy könnyebben szabaduljunk meg tőlük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése