2018. március 16., péntek

Plank

A legjobb hasizom erősítés – ezek miatt végezz plank gyakorlatokat


A kockás has mindig is divat volt, ezért sokan előszeretettel vágnak bele a felülésekbe és egyéb gyakorlatokba, ám sokan vagy nem végzik jól, vagy hamar megunják a különböző felülések sorozatos ismétlését. Éppen ezért kezd egyre népszerűbbé válni a plank, ami annak ellenére, hogy könnyűnek tűnik, nem kíméli az izmokat. Most összegyűjtöttünk néhány gyakorlatot, valamint hét okot, hogy miért kezdd el még ma.

Miért olyan népszerű a plank?

  • A gyakorlatok nem igényelnek túl sok időt, kis idő elteltével is látványos eredményt tudunk elérni
  • A gyakorlat végzése alatt nem teszi ki a csípőt és a gerincet nagy nyomásnak, csökkenti a hátfájást, valamint erősíti az izmokat
  • Segíti a teljesítmény javulását, valamint a szálkásodást – a plank kiválóan edzi a hasizmot, mivel az egész központi csoportra hat, beleértve az egyenes hasizmot, a haránt hasizmot, a külső ferde hasizmot, valamint a farizmot.
  • A plank nagymértékben javítja a testtartást, mivel a hasizmok befolyásolják a vállak, mellkas, hát és a nyak állapotát, valamint a törzs erősítése is hatással van a tartásra
  • Fejleszti a kitartóképességünket
  • Ha mindennapi rutinná válik a plank, nagyban javítja a hangulatunkat is, mivel a gyakorlatok végzése során olyan izomcsoportokat dolgozunk meg, amelyek a szervezetben lévő feszültségre és testre másképpen hatnak. A plank nem csak agyunkat nyugtatja meg, hanem enyhíti a szorongás és a depresszió tüneteit is.
  • A planking nagyon jó hatással van a szervezetünkre is – gyorsítja az anyagcserét

Lássuk a plank gyakorlatokat



Hogy még fittebb és energikusabb légy, a mozgás mellett elengedhetetlen a megfelelő étrend. Ha eszel, az működteti az anyagcserédet. A jól működő anyagcsere az egészség és karcsúság kulcsa, ehhez viszont az nem mindegy, mit eszel. Étlapunkon éppen ezért olyan fogásokat találsz, amelyek alapanyagai nem tartalmaznak glutént, cukrot, tejet és tejtermékeket, valamint hozzáadott adalékanyagokat, ezzel bitosítva országszerte az egészséges, tápláló ételeket mindenki számára.

Megtekintem az étlapot

70% étkezés, 30% sport – a fogyás és vitalitás szempontjából is. Hogy minél hatékonyabb legyen a sport, fontos az egészséges táplálkozás, a megfelelő ételek bevitele a szervezetbe. Töltsd ki ingyenes kérdőívünket, aminek segítségével megtudhatod, milyen típusú az anyagcseréd, valamint a fehérjében vagy inkább a szénhidrátban gazdagabb étrendtől leszel-e jobban?

Kitöltöm az ingyenes kérdőívet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése