Véget értek az ünnepek. gyermekeink tele voltak kíváncsísággal, az ajándékvárással és az együtt töltött időket várták. Visszagondolva, melyikünk emlékszik arra, hogy minden évben milyen ajándékot kapot? Biztosan voltak olyan ünnepek, amikre szívesebben emlékszünk, mert nagyobb ajándékok voltaka  afa alatt, de valószínűbb, hogy a kapott tárgyakat elfelejtettük. Mert nem ez számít!
Ha már szükők vagyunk akkor ez az érzés pláne erősebb s inkább azokra az együtt töltött, felejthetetlen időszakokra gondolunk, amikor beszélgettünk, játszottunk szüleinkkel. Felmerül a kérdés, hogy a mai fogyasztói társadalomban mit adhatunk gyermekeinknek, amire emlékezni fognak? Amit magukkal hordozhatnak a szívükben?
Íme a 20 legemlékezetesebb dolog listája, véleményünk szerint:
Meg­erő­sí­tés: Néha egyet­len báto­rító szó is meg­vál­toz­tat­hat egy egész éle­tet. Mondd el a gyer­me­ked­nek, hogy milyen nagyra tar­tod őt. És ismé­teld el neki min­den egyes adandó alka­lom­mal újra és újra.
Kihí­vás: Támo­gasd őt abban, hogy mer­jen nagyot álmodni és idő­vel olyas­mire is képes lesz, amit nem is gon­dolt volna magá­ról és te sem álmod­tál volna.
Együtt­ér­zés: Az élet sok­szor nem igaz­sá­gos és soha nem is lesz az. Így, ami­kor valami rosszat köve­tett el, vagy más cse­le­ke­de­tét kell meg­ítél­nie, tanítsd meg, hogy ne elsőre ítél­kez­zen és felette se ítél­kezz azonnal.